Aktiviteter og været på Kreta - klikk

Link til mer om Kreta - klikk

 

Kreta er familievennlig, Kreta seniorvennlig, Kreta er for par og enslige

Parker med lekeapparater og dyrehage er også innenfor rekkeveidde i sentrum. Limnoupolis vannpark Ca 8 km fra Chania ligger en enorm park full av ulike vann-aktiviteter. Parken har brukt samme leverandør som Disney parkene og har mye til felles med disse. Limnoupolis er åpen fra april til oktober, hele dagen.


Her finnes et stort utvalg av aktiviteter: alt fra “crazy river”, “black hole” og “triple twist” for de tøffeste, til “lazy river” og et 1500m2 basseng og jacuzi for de mer bedagelige. Parken tilbyr også aktiviteter for de aller minste med mini-soccer, sykler og egen lekeplass for barn mellom 2-10 ar. Handlesenter og restauranter er også åpne for dem som måtte ønske det. Parken har gratis inngang for alle under 5 og over 65 år, i tillegg til funksjonshemmede.

Senior på Kreta

Badestrender med en over 100km lang kystlinje vil du helt sikkert finne en strand som passer deg! Generelt er temperaturen i havet på nord-kysten litt høyere enn i sør, men til gjengjeld er vannet klarere og renere i sør. Grunnen til dette er undervannsstrømmer fra de høye fjellene i sør renner ut i havet.

Det finnes ikke nudiststrender i Hellas, men det er tolerert noen steder. Naturperler Steder verdt et besøk for naturelskere i alle aldre! Samaria Ravinen: en av de største attraksjonene I Hellas med over 250 000 besøkende hvert år. 18 km lang. Ved “Jernporten” er ravinen kun 3,5 meter bred. Rik flora og fauna. Lefka Ori – de hvite fjellene: den største fjellkjeden i Hellas med over 30 topper over 2000 meter og kuttet over av 50 raviner!

Et sted for uttallige utflukter. Omalos: start sted for mange vandreturer. Inngangen til Samaria ravinen. Stedet hvor Chanias befolkning drar for å oppleve snø om vinteren. Anopolis Plataet: Et stort platå omringet av de hvite fjellene og det Lybiske havet. Hjertet av Kreta som aldri ble invadert av tyrkerne.

Sterke tradisjoner og landsbyliv. Imbros ravinen: kortere enn Samaria ravinen. Kournas innsjøen: den eneste ferskvannsinnsjøen på Kreta. Minner mer om Norge enn om Hellas! Man kan bade i det klare vannet som forandrer farge avhengig av tidspunktet på dagen. Et meget populært sted for alle mennesker i alle aldre og funksjonalitet.

Det behagelige klimaet gjør at mange eldre føler seg bedre på Kreta. Her kan man bade i havet hele året! Det finnes naturskjønne områder for turgåing, konserter og mange kinosaler. Utallige restauranter legger tilrette for mange gode matopplevelser Muligheten for nye bekjentskap er lagt godt til rette på de mange utestedene i byen. Grekere er svært inkluderende og lette å komme i kontakt med. En god ide er også å delta i en av de mange aktivitetene som tilbys for å gjøre nye bekjentskap.

Med barn på Kreta

Barn og unge. Barna vil trives utmerket godt på stranden. Men ønsker man variasjon finnes det mange muligheter. Det finnes ulike innendørs lekeland for de minste nær sentrum av byen. Disse er enormt store og inneholder hva man matte ønske av leker. Her kan foreldrene nyte en kopp kaffe mens barna blir tatt hand om av personalet.

Uteliv på Kreta.

Kretensere elsker a feire og det er alltid en fest å finne. Enten det handler om en helgen, et bryllup, eller en dåp, så er det en anledning til a drikke, spise og nyte livet. Kreta er kjent for det greske nattlivet, med bouzouki musikk og god atmosfære. Utestedene er mange og det finnes noe for enhver smak. Chania har også et rikt tilbud av cafeer og restauranter langs vannkanten, eller i de små idylliske gatene.

Klima på Kreta - det å bo på Kreta

Klimaet og vær på Kreta Kretas klima er mildt, uten dramatiske endringer. Vinteren er generelt mild med snø kun i fjellene, regn nær kysten og mye sol. (se siden aktiviteter og vær).

Sommeren er varm og tørr. Særlig varmt er det i øst-Kreta og nær det Libyske hav. Det milde klimaet gjør at man kan dyrke trær, grønnsaker og planter hele året, som andre steder i Hellas kun blir dyrket om sommeren. Kreta er en fantastisk gresk øy plassert midt i Middelhavet som kombinerer det gamle med det nye.
Naturen er variert og tilbyr høye fjellkjeder, vakre strender, og upolerte landsbyer. Kreta er det perfekte reisemål for naturelskere. Årstidenes forandring påvirker plante og dyreriket. Du vil finne gammel historie å utforske, i kombinasjonen med fred og ro i mange deler av øyen. Chania er er en pittoresk gammel Veneziansk havn som likner på Venezia, uten kanalene. I stedet er du omringet av trange gater og fristende butikker. Nattliv og restauranter varierer fra enkelt til eksklusivt.


Tilbake til Kretaleie.no